Étrendkiegészítők

Aloe Vera levél

Mi is az aloe vera?

Az aloe vera népszerűségét annak köszönheti, hogy nincs még egy ilyen növény, amelynek olyan magas lenne a víztároló képessége, mint az aloénak, ezért az első számú fegyverré lépett elő a bőröregedés elleni küzdelemben.

Aloe Vera a természetben

A sivatagban vagy a trópusokon zöldellő hosszú, vastag szárú növény tüskés leveleinek belseje olyan, mint a szivacs, a gyökerek és a levelek által megszűrt vizet hosszú időn keresztül megőrzi. A nedvességet áttetsző zselévé alakítja, ezt használja fel eredményesen a kozmetikai ipar és a gyógyászat. Az aloe zseléje nemcsak nedvességgel teli, hanem vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel, fehérjékkel, szénhidrátokkal és aminosavakkal is. Ráadásul olyan arányban és mennyiségben, hogy egymás hatásait felerősítik, így visszaáll a szervezet megbomlott harmóniája, és a bőr megtartja egészséges egyensúlyát.

Az aloe vera gyógyító és szépítő hatása már az ókor óta ismeretes, Egyiptomban a fáraók a hosszú élet elixírjének tartották. A legenda szerint Kleopátra bőrének és szemének szépségét egy núbiai rabszolga által készített, aloe tartalmú öblögető víznek köszönheti.

Nagy Sándor Arisztotelész javaslatára hódító harcot vívott Socotra szigetén az aloe megszerzéséért, amely a legenda szerint sérthetetlenné tette a harcosokat. Napóleon serege is élvezte az aloe csodálatos, gyógyító, regeneráló hatását. Mahatma Gandhi hosszú böjtjei alatt az aloe segítségével őrizte meg hihetetlen munkabírását, energiáját. Az aloe gyógyító tulajdonságai mellett a bőrt simává, tisztává varázsolja, lelassítja a ráncosodási folyamatot, a haj pedig dúsabb, csillogóbb, erősebb lesz.

„Négy növény van, mely az emberi élet számára elengedhetetlen: a búza, a szőlő, az oliva és az aloé. Az első táplál, a második megörvendezteti a szívet, a harmadik harmóniát szerez, a negyedik egészségessé tesz.”  (Kolumbusz Kristóf)

Bövebben a forgalmazott termékekről...  

A honlapot tervezte és készítette: Victoprint Kft.